Wątróbka: sposób zielony

Kto mnie zna ten wie, że zaszła we mnie pewna zmiana. Zmiana o tyle istotna, że wciąż mnie zadziwia. Nie przepuszczę żadnej wątróbce.

Wątróbka z fasolką szparagowąwatrobka z fasolka


  • 300 g wątróbki z indyka
  • 5 średnich pieczarek
  • 1/2 średniej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki mrożonej fasolki szparagowej
  • Przyprawy: sól, pieprz
  • Tłuszcz do smażenie (smalec, olej kokosowy)

1. Cebulę, czosnek i obrane pieczarki pokroić w kostkę. Podsmażyć na dowolnym tłuszczu do zrumienienia grzybów.

2. Na patelnię dorzucić oczyszczoną wątróbkę i obsmażyć z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem. Dorzucić fasolkę szparagową i dusić na średnim ogniu pod przykryciem przez 10 minut.


Znów marchewka. Znów zmieniam kolor na pomarańczowy. Uwielbiam, nic na to nie poradzę. Ta marchewka jest obecnie po prostu pyszna. Porcja dla jednej osoby, na jeden posiłek.

Marchewkowy zawrót głowy

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s