Duszona botwinka.

Za zupą z botwinki nie przepadam. Trzeba było wykombinować coś innego do kolacji.

Botwinka i cukinia duszone z czosnkiem

botwinka


  • 1 pęczek botwinki (bez burczaków)
  • 1 cukinia
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnki
  • 1 łyżka suszonego rozmarynu
  • Przyprawy: sól, pieprz
  • Olej kokosowy do smażenia

1. Na patelni rozgrzać olej kokosowy i podsmażyć posiekany drobno czosnek. Dorzucić pokrojoną botwinkę oraz rozmaryn. Poddusić pod przykryciem na średnim ogniu przez około 5 minut.

2. Dodać pokrojoną dowolnie cukinię oraz pomidora. Doprawić do smak przyprawami i dusić kolejne 10 minut od czasu do czasu mieszając.


botwinka z jajem

Posiłek w całej krasie. Jajeczko i boczek to zawsze dobra opcja. Koperek to moja wiosenna największa miłość.

A weekendowe śniadania wyglądają tak:

*Omlet marchewkowy z dżemem 100%, tahini, wiórkami kokosowymi i płatkami lnianym. Sobota.

*Siemianka z borówką amerykańską, dżemem 100% i odrobiną miodu na mleku kokosowym z karobem i cynamonem. Niedziela.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s