Na szybko – pieczarki nadziane makrelą.

No prawie, znów od niechcenia coś powstało. Paleo obiad dla jarosza! Otworzyłam telewizor potocznie zwany lodówką i wyciągnęłam co popadło. Wyszło mi takie cudo nad cuda.

Pieczarki z makrelą na zielono.

pieczarky1


  • 1/2 makreli wędzonej
  • 1/2 główki brokuła
  • 2 duże pieczarki
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • Przyprawy: sól
  • olej kokosowy do nasmarowania pieczarek

Brokuła ugotować na parze do miękkości, zajmuje to około 15 minut.

Makrele oraz brokuła wrzucić do kielicha blendera. Zmielić z łyżeczką musztardy dijon i solą na gładką masę.

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni na termoobiegu. Pieczarki obrać, pozbawić nóżek i nasmarować olejem. Nafaszerować masą z ryby i zieleniny. Wstawić do piekarnika na około 20 minut zmniejszając grzanie do 180 stopni. Na ostatnie 5 minut zmienić grzanie na górnego grill’a.

pieczarky 2


Et voila! Obiad prawie, że wegetariański – takie niesamowitości powstają gdy z góry wiadomo, że będę potrzebować tylko jednej porcji. W piątek jadę w siną dal, sama jeszcze nie wiem gdzie i nie wiem co będę robić.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s