Wątróbka z warzywami na parze

 

Miałam skorzystać ze starego przepisu, ale już podczas przegrzebywania lodówki dotarło do mnie że wolę stworzyć COŚ nowego. I to jeszcze z wątróbki.

Wątróbka z warzywami na parze

SONY DSC

  • 500 g wątróbki (u mnie z indyka)
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 główki brokuła
  • Przyprawy: sól, pieprz, majeranek
  • olej kokosowy do smażenia

Wątróbkę oczyścić i pokroić na mniejsze części. Przełożyć do miski, przyprawić (bez soli) wymieszać i odstawić na czas robienia warzyw.

Obrać marchewkę i pietruszkę, pokroić w talarki. Brokuła podzielić na mniejsze różyczki. Ugotować warzywa na parze. Ja gotuje w nakładce do garnka: lekko osolone warzywa wrzucam, przykrywam i po około 15 minutach są gotowe.

Wątróbkę obsmażyć z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju kokosowym. Dodać warzywa i wymieszać – poddusić całość pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. Doprawić solą i gotowe.

watrobka warzywa para 2

Reklamy

2 thoughts on “Wątróbka z warzywami na parze

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s