Biała kiełbasa duszona z warzywami.

Pracowite tygodnie za mną, ale wychodzę już na prostą. Dziś już miałam czas nawet żeby nie tylko ugotować, ale jeszcze zdjęcia zrobić. Przepis banalnie prosty, a jeżeli dodatkowo macie dostęp do ‚czystożernej‚ białej kiełbasy – ja swoją zdobywał w Organic – to już w ogóle bajka! Specjalnie nie podaję ilości składników, ponieważ ogólnie rzecz biorąc wszystko jest 1:1 – jeżeli jesteście w posiadaniu 1 kiełbasy to warzywa też bierzecie po sztuce, a oleju kokosowego łyżeczkę.

Biała kiełbasa duszona z warzywami

kielbasa_2

 

  • biała kiełbasa (surowa)
  • marchewka
  • pietruszka (korzeń)
  • cukinia
  • olej kokosowy do smażenia
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano

1. W garnuszku zagotować wodę. Gdy zacznie wrzeć wrzucić białą kiełbasę i gotować pod przykryciem przez 20 minut. Można dodać do wody ulubione przyprawy lub osolić.

2. Warzywa korzeniowe obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cukinię pokroić w drobną kostkę. Ugotowaną białą kiełbasę natomiast podzielić na talarki.

3. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Obsmażyć talarki kiełbasy z jednej strony do przyrumienienia, następnie odwrócić na drugą stronę i przykryć startymi warzywami. Na wierzch rozłożyć kostkę cukinii, dodać 2 łyżki wody, przyprawić i  dusić pod przykryciem przez 10 minut. Po tym czasie zamieszać i podsmażyć przez 2-3 minuty na średnim ogniu.

I to by było na tyle! Obiad, kolacja czy śniadanie? A czy to ważne :)

Reklamy

One thought on “Biała kiełbasa duszona z warzywami.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s