Gofry (II) – na wytrawnie

Od kiedy mam gofrownicę w soboty na śniadanie jadam gofry w różnych kombinacjach. Ostatnio eksperymentowałam z goframi na słodko (detoksowymi) z bananem – skutek był różny. Raczej są to przepisy do dopracowania, bo niestety wychodziło losowo. Dziś więc w duchu detoksu postanowiłam poeksperymentować z goframi wytrawnymi i wodą kokosową.

Gofry wytrawne

gofer_3

  • 2 jajka
  • 2/3 łyżki mąki kasztanowej
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli
  • 1/4 szklanki wody kokosowej

1. Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Gofrownicę posmarować olejem kokosowym i rozgrzać. Wykładać ciasto. Gofry są gotowe gdy się przyrumienią równomiernie z obu stron.

Z podanej ilości wyszły mi dwa lekko chrupiące słonawe gofry. W sam raz do boczku :)

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s